Owsianka to pyszne i odżywcze śniadanie, jednak doskonale smakuje również podana na deser i kolację. Warto włączyć ją do swojej diety, a już szczególnie z tym dodatkiem. Odkąd dodaję do niej łyżkę tych ziarenek, a robię to od dobrych kilku lat, w sezonie jesienno-zimowym wcale nie choruję.Taką owsiankę jem nie tylko w chłodne pory roku. Wolę zapobiegać i nabierać odporności przez cały rok. Pomaga mi w tym czarnuszka. Czym są te ziarenka i jakie mają właściwości? Dlaczego warto dodawać czarnuszkę do potraw? Odpowiadamy.
Znalazła zastosowanie w kuchni i w łazience. Jej skład zawiera jest mnóstwo witamin i minerałów, których nasze ciało potrzebuje. Dawniej nazywano ją „złotem faraonów”, jednak dzisiaj moglibyśmy powiedzieć, że jest „złotem” osób mających problemy z włosami. Kuracja z jej zastosowaniem może ekspresowo przyspieszyć ich porost!